Ковельський район

Ковельський район

Розмір зображення: 2237:2048 піксел

Район утворено постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. «Про утворення та ліквідацію районів» (з адміністративним центром у місті Ковель) у складі територій Велимченської сільської, Велицької сільської, Вишнівської сільської, Голобської селищної, Головненської селищної, Дубечненської сільської, Дубівської сільської, Заболоттівської селищної, Забродівської сільської, Ковельської міської, Колодяжненської сільської, Луківської селищної, Люблинецької селищної, Любомльської міської, Поворської сільської, Ратнівської селищної, Рівненської сільської, Самарівської сільської, Сереховичівської сільської, Смідинської сільської, Старовижівської селищної, Турійської селищної, Шацької селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Одноіменний район, який діяв у 1966 – 2020 рр., ви можете побачити в розділі «Історичні адміністративні поділи України».