Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі твоєї нації

Любимівка с

в 1859 – 1920 рр. мало назву Воздвиженське;

в 1920 – 1958 рр. мало назву Мануїльське;

в 1958 – 1963 рр. мало назву Соснівка;

в 1963 р. дано нову назву Любимівка.

Перша згадка: 1640 р. під назвою Мокрець [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Любимівка — село у Вишгородському районі Київської області. Вперше згадується в історичних документах 1640 року під назвою Мокрець. Упродовж історії багаторазово змінювало назву — 1640, Мокрець, Злодіївка, с.Воздвиженськ — 1859, с.Мануїльськ — 1918, с.Соснівка — 1958, і знову с.Любимівка — (з 1963 р.).

На території Любимівки міститься центральна садиба колгоспу «Комунар», який має 2,3 тис. га сільськогосподарських угідь, у т. ч. 1 тис. га орної землі. За успіхи, досягнуті в розвитку сільського господарства, 23 колгоспники одержали урядові нагороди.

У селі є середня школа, клуб, бібліотека, лікарня.

89 жителів — учасників Другої світової війни — нагороджено орденами й медалями СРСР.

Хрестовоздвиженська церква (1859), мурована, пам’ятка архітектури місцевого значення. Поряд із церквою могила краєзнавця Лаврентія Похилевича (1893).

Збереглася будівля земської школи початку ХХ століття.

Джерела: