Страхолісся с

Перша згадка: 1695 р. [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Указ Президії Верховної ради УРСР від 23.06.1986 р. про перейменування села Страхолісся на село Зелений Мис

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 23 червня 1986 року перейменовано село Страхолісся Чорнобильського району Київської області на село Зелений Мис.

Виконавчий комітет Київської обласної Ради народних депутатів рішенням від 25 березня 1987 року на території Прип’ятської міськради відніс селище міського типу Зелений Мис до категорії сіл, Зеленомиську сільраду передав до складу Чорнобильського району.

Рішення про перейменування села Зелений Мис на село Страхолісся прийняла Верховна Рада України 09.10.1989 р. Рішення № 8230-XI. Дата опублікування 01.11.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 43, ст.597).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (09.10.1989, № 8230-XI): Відновити населеним пунктам колишні найменування: селу Зелений Мис Іванківського району – село Страхолісся. (Київська область)