Конторська вул.

За совітів – вул. Червоножовтнева, з 2011.2015 р. – знову вул. Конторська.

Примітні будинки:

Будинок № 1 — Побудований на поч. XX ст. архітектором Цауне Ю. С. готель «Версаль». Нині це один з корпусів ХДАК.

Будинок № 2 — Аптека громадського піклування. Арх. Ярославський П. А., 1786 р.

Будинок № 3 — Приватний особняк. Арх. Гінш І. П., 1877 р. Нині бюро ритуальних послуг.

Будинок № 7 — Житловий будинок. Арх. Покровський В. М., 1913 р.

Будинок № 14 — Міжміська телефонна станція. Арх. Любарський Л. Р., 1936 р. Нині Укртелеком.

Будинки №№ 16, 17, 18, 19, 23, 26, 27 — Житлові будинки XIX століття, пам’ятки архітектури. Архітектори невідомі.

Будинок № 25 — У цьому будинку жила живописець Зінаїда Серебрякова.

Будинок № 29 — Кондитерська фабрика. Арх. Михаловський Б. Г., 1875 р. Фабрика належала впливовому харківському купцю Д. К. Кромському і була однією з перших фабрик такого роду в Харкові. Нині комплекс будівель не використовується й руйнується.

Будинок № 35 — КП «Харківблагоустрій», КП «Жилкомсервіс» та інші комунальні служби.

Будинок № 41 — Перша в Харкові станція швидкої допомоги. Арх. Мороховець В. Е., 1914 р. Нині Управління станції швидкої медичної допомоги. Крім того, при станції відкрито Музей швидкої медичної допомоги.

Будинок № 75/77 — Харківський машинобудівний завод «Червоний Жовтень». Територія заводу фактично перекриває Конторську вулицю і робить неможливим наскрізний проїзд. Завод треба об’їжджати Гончарівським провулком, Великою Гончарівською вулицею і Ливарним провулком.

Будинок № 90 — КП ТВО «Харківкомунпромвод», КП Виробничо-технологічне підприємство «Вода» та інші комунальні служби.