2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Хитар. Церква св. арх. Михайла

Нова дерев’яна церква, яку 1860 року збудували замість старої (знищеної пожежею в 1857 р.) майстри з Ціневи. У 1906 році церкву розмалював Іван Томаняк. Під час ремонту 1923 року ґонтове покриття дахів замінено на бляшане. При ремонті 1936 року добудовано захристію й почасти перероблено хори та бані. Будівля бойківського типу складалася з трьох, розміщених по осі схід-захід прямокутних зрубів: вужчого вівтаря, ширшої нави й вужчого бабинця. Обабіч вівтаря були великі прямокутні за-христії, покриті двосхилими дахами. Наву церкви вінчав верх з одного четверика й трьох восьмериків, над вівтарем і бабинцем здіймалися верхи з одного четверика й двох восьмериків. Оперізувало споруду широке піддашшя, оперте на профільовані випусти вінців зрубів. Після Другої світової війни церкву закрили. Згоріла в 1966 році.

Драган М. Українські деревляні церкви. – С. 91.