Славута м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1629 р.; в 1754 р. надано магдебурзьке право. Замок збудовано у 17 ст., у 18 ст. перебудовано на палац [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Відповідно до подання виконавчого комітету Хмельницької обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (4.11.1988, № 6797-ХІ): Об’єднати Славутську міську і Славутську районну Ради народних депутатів Хмельницької області в одну Славутську міську Раду народних депутатів. Славутський район передати в адміністративне підпорядкування Славутській міській Раді.

Верховна Рада України постановляє (02.03.2000, № 1541-III): Включити у межі міста Славута Хмельницької області 1042 гектари земель Славутської міської ради та 5,6 гектара земель Крупецької сільради Славутського району і затвердити межі міста загальною площею 2249,6 гектара.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 17 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

В Украине массово уничтожают памятники Ленину: на Хмельнитчине повалили два за сутки (1.02.2013)