Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Фото 11 липня 2009 р. з сайту

Церква св.Михаїла 1889 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 36; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 338].

с. Задільсько.

Сколівський.

Церква св. арх. Михайла. 1889.

Ерекційний акт парафії наданий у 1652 р. польським королем Яном Казимиром. Попередня дерев’яна церква походила з початку XVIII ст. На її місці у 1889 р. збудована нова дерев’яна, бойківської школи, з трьома багатозаломними верхами, увінчаними цибулястими банями з маківками. Поряд з церквою розташована триярусна дерев’яна дзвіниця. Зачинена у 1962 р. церква знову стала доступною для богослужения у 1989 р.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 92.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 104 – 105.