Церква

Церква

Розмір зображення: 800:481 піксел

с. Замок. Тимчасова церква, 1997 р. (фото В.Ольхом’яка, 1998) Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 66.

с. Замок. (УГКЦ)

Церква.

Греко-католицька громада села разом з греко-католицькими вірниками Монастирка збудували для своїх потреб у 1996-1997 pp. тимчасову богослужебну каплицю.

Розташована в полі за селом, на південь від основної забудови. Це хрещата будівля з дещо витягненим бабинцем, до якого з заходу прилягає відкритий ґанок на двох стовпах. Вкрита будівля низькими двосхилими дахами, в місцях перетину гребенів яких встановлений сліпий ліхтар з цибулястою маківкою. Стіни каплиці оббиті дерев’яними півкруглими планками, що віддалено стоворюють враження ґонтового кожухування.

Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. – Жовква: 1998 р., с. 66.