Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Фото Петра Грушка 5 липня 2021 р. з сайту [тут церква – Михайлівська]

Церква перенесення мощів св.Миколи відома з 1735 р. – маленька одноверха, крита соломою. Нова церква збудована в 1759 – 1762 рр. – дерев’яна споруда з одним восьмигранним верхом. Вона існувала до середини 19 ст.

Нова кам’яна одноверха церква збудована в 1848 – 1852 рр. Верх її восьмигранний. Під час її будівництва під престолом старої церкви відкопали на великій глибині дзвін з датою 1282 чи 1782 р. Дзвіниця збудована окремо від церква в 1786 р., перебудована в 1892 р. В церкві була давня чудотворна ікона св.Миколи. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 297 – 300].