Вакуленчук смт

Історичні адміністративні поділи

З 1936 року у цій місцевості розташувалися 920-ті артилерійські склади окружного підпорядкування. У 1950-х роках почалась розбудова арсеналу ракетних військ стратегічного призначення. М-ко засноване 1952 року як військове селище під назвою Великі Коровинці-2. 1 липня 1986 року було перейменоване на Вакуленчук.

Новозбудоване (1986 р.) селище Вакуленчук [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 1 липня 1986 року у Жмитомирській області новозбудованому населеному пункту Чуднівського району присвоєно найменування селище Вакуленчук.

Рішенням виконкому Житомирської обласної Ради від 4 серпня 1986 року: у Чуднівському районі взято на облік селище Вакуленчук, віднесено його до категорії селищ міського типу, утворено в ньому селищну Раду і найменовано її Вакуленчуківська.