2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Багнувате. Церква Вознесения Господнього

Дерев’яна церква бойківського тішу, збудована в 1721 році. Це була тридільна триверха будівля, зведена зі смерекових брусів на підмурівку. Наву покривав пірамідальний верх із чотирма заломами, такі верхи над вівтарем і бабинцем мали по два заломи. Розділяли верхи широкі коші. Верх бабинця трохи нависав над входом. Його горішня частина каркасної конструкції правила за дзвіницю, про що свідчили півциркульні голосникові прорізи в другому заломі Оперізувало споруду спільне велике піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів. Храм був ушкоджений під час Першої світової війни. У 1928 – 1929 роках поряд звели новий, а давніший наприкінці 1930-х років розібрали.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С 86, 87.

Він же. Церкви Турківською району. – Львів, 2003. – С 20, 21.