1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

м. Белз.

Сокальський.

Церква св. Параскеви. XVII.

За деякими даними, первісно збудована в с Прусинів і на теперішнє місце перенесена у XVIII ст. Початково була дводільною. У 1863 р. добудовано з заходу бабинець, а перед 1906 р. – захристію з північної сторони вівтаря. В радянські часи стояла опущеною, поки не провалилося покриття бані. Тоді у 1979 р. відреставрована, з наданням їй первісного вигляду (автори проекту реставрації – Богдан Кіндзельський, Галина Крук та Іван Могитич). Розташована недалеко від центру, на старому цвинтарі.

Дерев’яна, двозрубна, одноверха. Нава вкрита шоломовою банею на світловому восьмерику. Належить до церков галицького типу.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 13.