Владівка с

Історичні адміністративні поділи

Село засноване німцями-менонітами в 1836 р. як Гіршау, потім мало назви Вальдгейм, Ротфронт, Польща.

Центрального Виконавчого Комітету УСРР 31 серпня 1935 р. «Про найменування деяких районів і районних центрів УСРР»: перейменувати центр Ротфронтівського району село Вальдгейм — на село Ротфронт.

Указ Президії ВР УРСР від 21 травня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Запорізької області»: населені пункти Рот-Фронтівської сільради — село Рот-Фронт іменувати село Річкове, село Гамберг іменувати село Кам’янка і село Кліпенфельд іменувати село Молочне. Рот-Фронтівську сільраду іменувати Владівська і центр цієї сільради село Гершау іменувати село Владівка. [Села Річкове і Молочне нині невідомі.]