Мелітопольський район

Район утворено постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. «Про утворення та ліквідацію районів» (з адміністративним центром у місті Мелітополь) у складі територій Веселівської селищної, Кирилівської селищної, Костянтинівської сільської, Мелітопольської міської, Мирненської селищної, Новенської сільської, Новобогданівської сільської, Нововасилівської селищної, Новоуспенівської сільської, Олександрівської сільської, Плодородненської сільської, Приазовської селищної, Семенівської сільської, Терпіннівської сільської, Чкаловської сільської, Якимівської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;

Одноіменний район, який діяв у 1966 – 2020 рр., ви можете побачити в розділі «Історичні адміністративні поділи України».