Могили радянських воїнів

Олена Бєлашова, Валерій Бєлашов

Могила радянського воїна, 1943 (іст.). У південно-західній частині кладовища, з правого боку вул. Перемоги.

Похований воїн 70-ї гвардійської стрілецької дивізії. Загинув під час визволення села від німецько-нацистських загарбників 30 серпня 1943. Прізвище воїна невідоме.

На встановленому у 1953 хресті з металевих прутів /0,8 х 1,6 м/ – табличка. Напис відсутній[Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 513/1; Книга Пам’яті України. Сумська область. У 14 т. – Суми, 1995. – Т. 4 – С. 597.].

На встановленому у 1953 хресті з металевих прутів /0,8 х 1,6 м/ – табличка. Напис відсутній.

[Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 513; Книга Пам’яті України. Сумська область. У 14 т. – Суми, 1995. – Т. 4. – С. 597.]

Могила радянського воїна, 1943 (іст.). У північно-західній частині кладовища, з лівого боку пров. Леніна.

У 1953 на могилі встановлено обеліск з металевих прутів у вигляді піраміди /0,7 х 1,75 м/ і зіркою на верхівці. По центру табличка з написом.

[Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 512; Книга Пам’яті України. Сумська область. У 14 т. – Суми, 1995. – Т. 4 – С. 597.]

Могила радянського воїна, 1943 (іст.). У північно-східній частині кладовища, з лівого боку пров. Леніна.

У 1953 на могилі встановлено обеліск з металевих прутів у вигляді піраміди /0,7 х 1,65 м/ і зіркою на верхівці, по центру – табличка. Напис відсутній.

[Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 511; Книга Пам’яті України. Сумська область. У 14 т. – Суми, 1995. – Т. 4 – С. 596.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 417.