2009 р. Невідомі підпалили музей “Скіфленд” на Котелевщині

Дата: 10.04.2009

В ніч на сьогодні невідомі підпалили споруди музею просто неба „Скіфленд” у Котелевському районі. Як повідомив місцевий сторож Олександр Коваленко, сліди підпалу були з обох боків – зі сторони альтанки та сторожки. Якби він власноруч не намагався приборкати вогонь, то могли згоріти усі будівлі площею 120 кв. м. Натомість поки що згоріла дерев’яна споруда площею 5х5 метрів з добудовою, яку функціонально використовували як будинок для сторожа.

Президент благодійного фонду „Гелон” Володимир Бідуха, який ініціював створення цього музею задля збереження історичного місця підозрює у підпалі голову Котелевської РДА Валерія Сідька, який неодноразово в ультимативній формі погрожував йому спаленням споруд.

Також Бідуха не виключає причетність до підпалу директора СТОВ „Скіф” Олексія Бовдира. З цими особами у нього конфлікт щодо передачі в оренду 2 га землі району.

Коли Володимир Бідуха звертався до прокуратури та СБУ, щоб погрози Сідька не перейшли у дії, йому відмовили у порушенні кримінальної справи. Сьогодні звернення про навмисний підпал згідно ст. 194 Кримінального кодексу (знищення або пошкодження майна шляхом навмисного підпалу) Бідуха направив начальнику ГУМВС області Михайлу Цимбалюку та до обласного УСБУ.

Джерело: “Новини Полтавщини”