Церква Успіння

Церква Успіння

Церква 1852 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 151].

Церква Успіння 19 ст. (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 340].

с. Боршевичі.

Старосамбірський.

Церква Успення Пр. Богородиці. 1852.

Вперше в документах церква згадується у 1517 р. Попередня дерев’яна будівля, яка в документі 1798 р. означена як стара, перебудовувалася у 1819 р. А у 1852 р. зведено нову дерев’яну тридільну безверху церкву, увінчану на вищому двосхилому даху нави восьмибічною вежечкою з ліхтарем і маківкою. Зачинена у 1961 – 1989 pp. У 1989 р. громадою вірників УАПЦеркви проведено ремонт.

Archiwum Przemyski. Archiwum Biskupstwa grecko-katolickego Przemyskiego, sygnatura № 377, strona № 21, 22.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 412.

Довідка на сайті