1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

Світлина І. Синкальського 1992 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 33.

с. Губичі-Борислав (Борислав).

Бориславська міська рада.

Церква св. Івана Хрестителя. 1879.

Існування в селі церкви Воскресения Господнього вперше документально засвідчене у 1445 р. Попередня дерев’яна триверха була збудована у 1734 р. громадським коштом. Існуюча дерев’яна будівля, а також дерев’яна дзвіниця зведені у 1879 р. З того ж часу походить дерев’яний іконостас, мальований на біло. Хрещата, одноверха. Бокові рамена накриті п’ятисхилими дахами з ліхтарями і маківками на гребенях, нава вкрита наметовою банею, увінчаною ажуровим ліхтарем з маківкою. Закрита у 1962 – 1989 роках, перетворена на склад солі.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 33 – 34.