Буськ м

Буськ м

Розмір зображення: 800:600 піксел

Перша згадка: 1097 р.. Городище 13 ст. згадане. Воно знаходиться на правому березі р.Буг. В 1411 р. кн.Земовіт Мазовецький надав магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (07.06.2001, № 2522-III): Включити у межі міста Буськ Буського району Львівської області 845,6 гектара земель Буської міськради.

Кн[язі] Земовіт і Володислав означають дотацію для капелана при костелі на передмісті в Буську, 28 лютого 1456 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].