Церква Різдва богородиці

Схема плану. Джерело: Драган М. Українські деревляні церкви. – Льв.: 1937 р., т. 2, с. 61.

Лушпинський А. Деревяні церкви Галичини XVI-XVIII в. Львів, 1920 р. Табл. 18.

Церква Рожд. Пр. Богородиці, деревяна, побита ґонтами, добра, порядна. [Національний музей у Львові. Рукопис латинський in folio № 15 (Visitationes generales 1740-1743), арк. 447 – 450]

Церква Рожд. Пр. Діви на дубових підвалинах, ціла з дерева ялового тертого під гибель спусканого, з трьома верхами in forma бань, побита ґонтами, досить обширна і весела, стеля і підлога усюди з .ялових тертиць. Двері належно заковані. – Дзвіниця стара, похилена в одну сторону, у споді дерево в стовпи запускане, а дальше снованям (snowaniem) в гору випроваджена, колись ґонтами побита. [Національний музей у Львові. Рукопис латинський in folio № 20 (Visitationes generales per Nic. Szadurski 1760-1), арк. 203 – 209]

Джерело: Січинський В. Деревяні дзвіниці і церкви Галицької України XVI – XIX ст. – Льв.: 1925 р., с. 8 – 9.

Богородицька церква 1648 р. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 228].