Пам’ятний знак

Олена Бєлашова, Валерій Бєлашов

Пам’ятний знак на честь загиблих воїнів-земляків, 1956 (іст). У центрі селища.

На фронтах Другої світової війни і в партизанських загонах у боротьбі з німецько-нацистськими загарбниками брало участь 750 жителів селища, 314 із них загинуло.

У 1956 на честь загиблих воїнів-земляків встановлено залізобетонну скульптуру воїна /2,5 м/. У нижній частині цегляного двохступінчатого постаменту /2,7 м/ закріплено дошку з написом, у верхній (по боках постаменту) – чотири меморіальних плити з написом та прізвищами загиблих.

[История городов и сел Украинской ССР. Сумская область. – К., 1980. – С. 247; Памятники истории и культуры Украинской ССР : каталог-справочник. – К., 1987. – С. 461; Книга Пам’яті України. Сумська область. – Суми, 1995. – Т. 4. – С. 138 – 156. – 1998. – Т. 14 (додатк.). – С. 77, 78.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 449.