Церква св.Миколи

Собор св.Миколи згадується в 1794 р. Кам’яна споруда 1795 р. [Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 20; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 467; Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 8]. Церква св.Миколи була собором до побудови Покровського собору. Стара дерев’яна церква існувала до 1796 р. – розібрана через ветхість, що було годного з матеріалу – продано у м-ко Ладижин. Нова кам’яна церква збудована у 1796 р. на новому місці. У 1844 р. прибудована дзвіниця. Іконостас 2-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 286 – 288].