Скибинці с

Історичні адміністративні поділи

Або Скибниця. Гранітна гряда, яка йде до с.митківка, утворює пороги на Бозі, біля яких є брід. Село назване від “скиб” – глиб граніту. За переказом, було містечко Красне Поле, зруйноване татарами чи турками [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква св.Михаїла перетворена з уніатської на православну в 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 16]. Дерев’яна церква св.Михаїла зўудована у 1744 р. У 1842 р. вона скасована за наказом начальства воєнних поселень, споруду продали у с.Богданівка Брацлавського повіту [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].