2009 р. Міжнародний концерн започаткує акцію збору коштів

Дата: 15.09.2009

Допомогти реконструювати дерев’яний костел у с. Язлівчик Бродівського району хоче міжнародний концерн – ТзОВ «Акзо Нобель Декор Україна». Про це сьогодні, 15 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

Підприємство, яке спеціалізується на виготовленні фарб і лаків для зовнішнього покриття – ТзОВ «Акзо Нобель Декор Україна» виявило готовність допомогти відреставрувати єдиний в Україні дерев’яний костел, який зберігся у стилі модерн (1933 р.). Для цього на кожній банці з фарбою уже в наступному році буде розміщений відповідний напис про те, що частина грошей від продажу продукції піде на відбудову старої дерев’яної сакральної споруди у Бродівському районі. Таким чином ця фірма планує передати 100 тис. грн, які надійдуть у район не раніше, аніж у 2011 році – після завершення акції.

Щоб повністю відреставрувати занедбаний костел, цих коштів буде замало, тому доведеться залучати й інших спонсорів. Нещодавно костел у Язлівчику оглянули реставратори з «Львівської політехніки». Уже цього тижня вони мають виготовити дефектний акт, який і покаже, які роботи потрібно буде виконати і скільки коштів на це буде потрібно.