2011 р. У Шевченківському гаї може з’явитися костел з Бродівщини

У Шевченківському гаї може з’явитися новий об’єкт – дерев’яний костел, який сьогодні розташований у селі Язлівчик Бродівського району Львівської області. Храм збудований у тридцятих роках минулого століття і є в поганому стані. Відтак, ще одну зиму костел може не пережити. Храм зруйнований дощами і вітрами: хрест впав, ґонт зігнив, а крізь дах видно небо.

Язлівчицька громада не має грошей на порятунок церкви, тому погодилася на пропозицію поляків – профінансувати реставрацію і перевезти костел до Шевченківського гаю.

Влітку фахівці із Гданського університету провели обміри костелу і в листопаді проведуть переговори із польським урядом про фінансування. Якщо все узгодять, перенести храм зможуть вже наступного року.