Церква Покрови

Церква Покрови

Фото з ФБ групи «Ukraina Incognita» (опубліковано 17.03.2019 р.)

Церква відома з ерекції 1744 р. Вона згоріла під час нападу татар у 1760..1769 рр. Нова церква Покрови збудована у 1778 р. на старому місці – дерев’яна триверха. У 1820 р. окремо від церкви збудована дерев’яна дзвіниця. Шанована ікона божої матері Каташинської – на одній з підвісок є дата 1757 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 787 – 788]. Церква 18 ст. існує [Історія міст і сіл УРСР : Вінницька область. – К. : ГРУРЕ, 1972 р.].