2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото 1916 р. В. Куновського. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 41.

Красне. Церква св. арх. Михайла

Дерев’яна церква, яку в 1850 році збудував місцевий майстер Василь Настасинець. Належела до будівель бойківського типу. Складалася з трьох квадратових зрубів, з них зруб нави був ширший. До вівтаря з півночі прилягала прямокутна захристія, покрита трисхилим дахом. Вінчали церкву три верхи – четверик і три восьмерики над навою й бабинцем та четверик і два восьмерики над вівтарем. У верху над вівтарем, що трохи нависав над входом, прикрашеним дерев’яним ґанком, була дзвіниця з відкритою голоенпковою аркадою. Оперізувало споруду піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів. Згоріла від удару блискавки в 1923 році.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 108.

Він же. Церкви Турківського району. – С. 86, 87.