Церква Воздвиження

Церква Воздвиження

Фото Зенона Боровця, 5 вересня 2006 р.

Церква 18 ст. (дерев.) і дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 62].

Церква та дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква Воздвиження 17 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 109].

Церква Здвиження 17 ст. і дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована на цвинтарі, на околиці села, на головній вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід, головним фасадом до вулиці. Дзвіниця (дерев.) розташована на північний захід від церкви (в позиції А4). Каплиця (дерев.) розташована на південь від церкви. Спостереження М.І.Жарких, 14.08.1990 р.

Довідка на сайті

Довідка на сайті