1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

м. Куликів.

Жовківський.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1901.

Найдавніша згадка про церкву походить з 1515 р. Згідно з актом візитації 1763 р. отримала привілей від королевича Якова Людвіґа, а також до церкви приєднано території «Монастиря великого і малого» після ліквідації монастиря василіянок, який існував тут у XVII ст. В кінці XVIII ст. збудована громадським коштом церква зі соснового дерева. На її місці у 1898 р. посвячено наріжний камінь під нову муровану святиню, збудовану, ймовірно, за проектом Сильвестра Гавришкевича 1880 р.

У 1901 р. постала тринавова мурована церква з трансептом, над перехрестям якого з головною навою здіймається на восьмибічному барабані баня з ліхтарем і маківкою. На чільному фасаді два восьмерикові барабани, завершені банями, фланкують східчастий фронтон. 1906 р. проект іконостасу виконав Петро Герасимович.

«Слово». – Львів, 1880, № 78.

Sprawozdania grona c.k. konserwatorów. – Lwów, 1906. – N. 44-51, S. 15.