Кляштор кармелітів

Кляштор кармелітів засновано в 17 ст. Під час турецького панування [1672 – 1699 рр.] не діяв. Дерев’яний костел збудовано в 1 половині 18 ст., в 1747 р. збудовано цегляний костел. Кляштор закрито в 1832 р., в костелі влаштовано православну церкву св.Трійці. Під час ремонту 1872 р. підвищено дзвіницю, перебудовано дах.

В цій церкві було євангеліє, куплене за 44 злотих в 1716 р. В ньому записано перелік коштів на його прикрашення (21.08.1721 р.). Пізніше його куплено за 28 злотих до церкви св.Миколи у Смотричі [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 489 – 493].

Філіальний костел існував у 1772 р. [Litak S. Kościół łaciński w Polsce około 1772 r. – Rzym-Lublin: 1991.]. В [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 9] пояснено, що мурований костел св.Трійці був костелом кляштору кармелітів і одночасно – філіальним костелом.