2007 р. У Києві зведуть рекордно високий будинок – заввишки п’ятдесят три поверхи [№ 9]

Дата: 28.09.2007

Його почнуть будувати вже наступного року впритул до Головного палацу урочистих подій на місці Макдональдзу, що на проспекті Перемоги. Автор проекту – скандально відомий архітектор Сергій Бабушкін, розробник реконструкції Майдану Незалежності і будівництва на Грушевського, 9-А.

За його задумом, будівля складатиметься з двох веж, які з’єднуватимуться невеличким мостом. У небосязі одразу будуть готель, офіси, а також магазини, перукарні, великий конференц-зал та чьотирьохрівневий паркінг. На думку членів Містобудівної Ради, п’ятдесяти трьох поверховий велетень стане домінантною фігурою забудови ансамблю проспекту Перемоги та прилеглих районів. Його будівництво коштуватиме близько півмільярда гривень.

Василь Присяжнюк, головний архітектор Києва: “Це найбільш висока пропозиція в Києві, але зважаючи на те, що територія знаходиться за межами історичного центру Києва, наближена до залізниці, до території, яка є не зовсім комфортна для життя тому дійсно було підтримано пропозицію, щодо можливості розміщення на цій території вистоних будинків”.