2007 р. У скандального будинку на вулиці Грушевського з’явиться… брат

Дата: 30.07.2007

На Дніпровському схилі, біля так і «не обезголовленого» будинку на Грушевського (його почали будувати в 2003 році), що ще два з гаком роки тому обіцяв Україні Президент, почалося нове масштабне будівництво.

Кияни «обірвали» телефон редакції, переживаючи вже не стільки про те, що будинки відбирають у них зелену зону, скільки про те, що схил, де розташована перлина міста – Маріїнський палац, просто сповзе в яр, потягнувши за собою навколишні будівлі. Вдалося з’ясувати, що під елітним трисекційним будинком і справді почали будувати ще одну 10-11-поверхову житлову будівлю, пише «Сьогодні».

Причому відноситися вона буде до все того ж скандального будинку № 9-а, спроектованого в майстерні архітектора Сергія Бабушкіна (головний архітектор проекту – Євгеній Яновицький). Як розповіли «Сьогодні» в прес-службі ГУ містобудування і архітектури, цей будинок – друга черга гіганта. Н-видний об’єкт розташується вздовж Паркової дороги і межуватиме з підземними паркінгами під вже збудованим будинком.

Відразу згадалася вже забута чиновниками історія з «обрізанням» вже зведеного 22-поверхового будинку, який, за проектом, мав бути 15-поверховим. Де гарантія, що натомість 10-11 поверхів другої «черги» не виростуть всі 20-25? Адже на Парковій алеї таке «більмо» буде не таке помітне, як з вулиці Грушевського, а значить, поки кияни його виявлять, він вже може бути побудований.

У скандальний гігант ніхто поки не в’їхав, хоча ремонти в квартирах ідуть. Знайомий ріелтор розповів, що квартири в «теремі» на відкритий продаж не виставлялися, і, за його інформацією, вже в 2004 році всі були розпродані. Частина апартаментів зареєстрована на фірми і акціонерні товариства. Згадувані ж як власники квартир відомі громадяни геть заперечують купівлю скандального житла.

Вартість квадратного метра тут в частині квартир зашкалює за $15 000. Це рекорд ціни для України. Навіть у елітних будинках на Хрещатику квадрат коштує близько $10 тисяч. Ціна житла вагається від $500 тисяч до $5 млн.

Джерело: «ForUm»