2008 р. Неподалік Іллінської будують готель на п’ять зірок

Олена Вальчук

Дата: 14.05.2008

За 30 м від Іллінської церкви на Подолі розпочали зводити п’ятизірковий готель. Задля цього кілька місяців тому знесли відселений дім на вул. Набережно-Хрещатицькій, 23/12. Нині на будмайданчику – купа битої цегли. Техніки й охорони немає.

– Роботи – на початковій стадії. Тут зводитимуть комплекс – п’ятизірковий готель і житлові будинки. Знесений дім був старий і настільки трухлявий, що загрожував життю перехожих і будівельників, – розповідає ”ГПУ” Катерина Старунська, 25 років, речниця компанії ”ДеВіжн”, що будуватиме на Набережній.

Подоляни про готель нічого не знають. “Не чула, що вони там роблять. Напевне, офіси”, – припускає пенсіонерка Світлана Іваничук, 65 років.

Архітектор Георгій Духовичний, 54 роки, каже: зведення новобудов поряд із храмами є звичною практикою для міст Європи. “У нас немає норм, за скільки саме метрів від церков можна будувати. Іллінська церква не постраждає”, – говорить архітектор.

Джерело: “Газета по-українськи”