2007 р. Київрада забрала у “Укрреставрації” ділянку

Дата: 30.11.2007

Київрада скасувала своє рішення від грудня 2004 року про передачу в оренду корпорації “Укрреставрація” (Київ) земельної ділянки 0,03 га по вулиці Михайлівській, 13-Б в Шевченківському районі для будівництва адміністративно-офісного центру, повідомляє Сьогодні. Своє рішення Київрада мотивувала численними скаргами громадян.

“Укрреставрації» пропонується розірвати договір оренди земділянки від вересня 2005 року.

Київрада доручила Головному управлінню земельних ресурсів повідомити корпорацію про ухвалене рішення, а у разі відмови розірвати договір оренди – звернутися до суду з цією вимогою.

Нагадаємо, в грудні 2004 року Київрада передала “Укреставрації” в оренду на 15 років ділянку 0,03 га по Михайлівській, 13-Б для будівництва адміністративно-офісного центру.

Раніше Київрада неодноразово скасовувала свої рішення про відведення земділянок під забудову через протести жителів прилеглих до них будинків.

У лютому ц.р. Містобудівна рада Києва рекомендувала “Укрреставрації” допрацювати проект будівництва офісного центру на вулиці Михайлівській, 18 в Шевченківському районі.

Цим проектом передбачається будівництво на ділянці площею 0,1 га 7- поверхової будівлі площею 4,56 тис. кв.м.

Українська спеціалізована науково-реставраційна проектно-виробнича корпорація “Укрреставрація” займається реставрацією будівель.

Джерело: “Київський портал”