Початкова сторінка

Прадідівська слава

Українські пам’ятки

Пімсти смерть великих лицарів

Богдан Хмельницький

?

2018 р. Вигляд з південного заходу

2018 р. Вигляд з південного заходу

Розмір зображення: 607:705 піксел

Фото з жовтня 2018 р. з панорам Google:

Пригадую, як у 2007 році я пробіг по Нижньому Валу, фотографуючи все підряд (»фронтальна зоймка» в моїй термінології). І от при фотографуванні цього будинку охоронці мене злапали і змусили видатити фото: «Тут знаходиться представництво іноземної держави, його не можна фотографувати».

Виявилось, що там містилось українське представництво USAID. Не знаю, що це таке, думаю, що воно якось пов’язане зі Сполученими штатами Америки (US*).

Ну, і за що воювали? Країна із найбільшим у світі ядерним арсеналом, з могутніми стретегічними наступальними озброєннями, із незрівнянним за потугою авіаносним флотом, з велетанським парком бойових літаків steals – тріпоче й переживає, бачачи, як по вулиці Нижній Вал іде такий собі Микола Жарких із – страшно сказати! – цифровим фотоапаратом в руках! Справді, тільки надзвичайна пильність охоронців будинку № 19 врятувала США від неминучою загибелі, котра могла статись ще 9 вересня 2007 року!

Слід знати, що нині оця USAID переїхала до будинку посольства США (), так що бажаючим фотографувати заборонене слід звертатись туди.

М. Жарких, 14 жовтня 2020 р.