2007 р. На бульварі Шевченка побудують величезний офісний центр

Дата: 19.07.2007

На Бульварі Шевченка будують 17-поверховий офісний центр поруч із готелем “Хілтон”, що зводиться. Зодчі стверджують, що це поставить під сумнів “зірки” готелю.

Напроти малого ботсада почали будувати небачений досі в Україні 26-поверховий готель “Хілтон” (5 зірок). А незабаром біля “крутого” готелю посадять ще й багатоповерховий офісний центр (№ № 32-32-а) – передпроектні пропозиції новобудови погодили у Головкиївархітектурі.

За словами Андрія Пашенька, головного архітектора проекту, будинок мав стати головним офісом муніципального банку “Хрещатик”. Але потім той перепродав ділянку (0,19 га) іншій компанії, котра побажала звести на одному із центральних бульварів Києва “чистий” офісний центр.

Зодчі звернули увагу на відсутність у майбутній новобудові об’єктів пожежної безпеки. Як зазначив Едуард Лещенко, заступник голови КМДА з містобудування й архітектури, потрібні пожежні сходи та доріжки для машин рятувальників – без цього влада “добро” не дасть.

Інші члени ради розкритикували висотність споруди.

“Домінантою бульвару Шевченка має залишатися Володимирський собор, а не якийсь офіс”, – заявив архітектор Микола Левчук. Його підтримав колега Леонід Муляр, сказавши, що офіси закриють види з апартаментів “Хілтона”, що знизить комфортність проживання в них, поставивши під сумнів 5 “зірок” готелю.

Також, на думку багатьох архітекторів, нова висотка стане причиною виникнення там транспортного колапсу – на цій автомагістралі і без того цілодобові пробки, а десятки машин, які щодня заїжджатимуть в офіс, погіршать ситуацію.

Міськрада рекомендувала понизити центр на кілька поверхів, розробити об’єкти безпеки будинку та передбачити біля головного входу на його територію “кишені”, куди заїжджатимуть авто перед тим, як спуститися в паркінг – це допоможе уникнути скупчення машин на дорозі.

Джерело: “Київський портал”