Садиба М.Терещенка (№ 34)

Садиба М.Терещенка містилась на бульварі Шевченка, 34.

В 1917 р. тут працювало Генеральне секретарство шляхів. За Української держави у квітні – грудні 1918 р. тут працювало Міністерство шляхів сполучень.

У ніч з 13 на 14 листопада в приміщенні Міністерства шляхів на таємних зборах представників українських політичних партій, що входили до складу Українського Національного Союзу, схвалено план повстання проти гетьманського режиму.

Ярослава Тюпка Нащадок без спадщини (11.08.2021 р.)

Ще одна пам’ятка історії – в епіцентрі скандалів та судових засідань. Цього разу пристрасті вирують навколо красивої готичної садиби роду меценатів та підприємців Терещенків.

Michel Terestchenko 19 липня 2023 р. о 13:00, Велика Палата Верховного Суду України перегляне судову практику (!) для винесення рішення по Садибі Терещенків.

Ярослав Герасименко Садибу Терещенків у центрі Києва повернули в комунальну власність (12.09.2023 р.)