2009 р. Тимошенко просять захистити Жовтневу лікарню

Дата: 22.06.2009

Київська рада об’єднань громадян звернулася до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням захистити від забудови територію парку ім. Богомольця та територію Жовтневої лікарні. Про це йдеться у відкритому листі на адресу прем’єра. “Вам відомо позитивне ставлення киян до соціально спрямованих дій вашого уряду і особисто до вас. На жаль, деякі активні члени БЮТ, зокрема, народний депутат Іван Куровський ганьблять ваші зусилля і піклуються лише про свої приватні комерційні інтереси”, йдеться в листі.

Захисники Олександрівської лікарні нагадують, що рік тому вже просили Тимошенко про допомогу “у справі збереження Жовтневої лікарні та парку Богомольця від настирних і протизаконних зазіхань ТОВ “Житлобуд”, власником якого і є Куровський”.

Завдяки втручанню прем’єра, за словами активістів, “Житлобуд” направив офіційні листи до Кабміну та Київської міської держадміністрації з відмовою від зведення житлового будинку на території лікарні. “Проте, вже через кілька тижнів у судовому засіданні представник фірми оголосив про відмовлення від раніше наданих обіцянок, які були викликані передвиборною кампанією”Ю, йдеться в листі.

Представники Київської ради об’єднань громадян нагадують, що рішення Вищого господарського суду від 17 березня 2009 року скасувало всі попередні судові рішення, прийняті під тиском будівельних організацій щодо Жовтневої лікарні.

“Постанову Київради про виділення землі лікарні фірмі “Житлобуд” рішенням суду скасовано. Це рішення вселило у киян надію, що ваша особиста обіцянка, надана в телевізійному інтерв’ю 2008 року, відновити рекреаційну зону лікарні і насадити там замість знищених нові молоді дерева буде виконана”, йдеться в листі.

Однак, за словами активістів, на заваді цьому може стати касаційна скарга ТОВ “Житлобуд” до Верховного Суду України про скасування рішення Вищого госпсуду та продовження забудови території лікарні, яка визнана як пам’ятка історії. “Ця скарга ілюструє відношення Куровського до ваших обіцянок і своєї минулорічної відмови від цього будівництва. Тепер перед головою Верховного суду Онопенко стане серйозна дилема – підтримувати вимоги закону, чи підтримувати комерційні інтереси однопартійця”, йдеться в листі.

Захисники Жовтневої лікарні переконані, що рішення Верховного суду покаже – рухається Україна у напрямку “Європейського дотримання законів, чи сьогоденного українського земельного дерибану”.

“Українська правда. Київ”