2009 р. У Києві невідомі пошкодили пам’ятник чекістам

У Києві в ніч з неділі 13 грудня на понеділок 14 грудня група невідомих пошкодила пам’ятник чекістам, встановлений біля станції метро Либідська, повідомляє Газета по-київськи.

Про це виданню повідомив активіст Конгресу українських націоналістів Костянтин Зацарний.

За його словами, шестеро молодих людей, які називають себе Невідомі патріоти близько 04:00 за допомогою драбини піднялися на пам’ятник.

Невідомі відбили кепку на голові одного з двох чекістів, а також пошкодили обличчя персонажів. Як йдеться в повідомленні, нікого з учасників акції затримано не було, пише Газета по-київськи.

За деякими даними, члени угруповання Невідомі патріоти раніше намагалися пошкодити горельєф Леніна, встановлений на станції метро Театральна в Києві.

Нагадаємо, що під час офіційного відкриття пам’ятника Леніну, 27 листопада, двоє активістів облили монумент червоною фарбою. Після чого, між комуністами і націоналістами почалася бійка. Хуліганів, що атакували пам’ятник, затримали міліціонери.

1 грудня, Ігор Лісодід, один з активістів, що облили пам’ятник Леніну в Києві червоною фарбою, заявив у своєму інтерв’ю, що націоналісти мають намір скалічити всі столичні скульптури лідерів радянської епохи, причетних до Голодомору.