1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Ластівки (Ластівка).

Турківський.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1864.

Вперше згадується у 1530 р. Попередня дерев’яна церква, збудована у 1702 р. згоріла у 1841 р. В 1860 р. завершилося спорудження нової дерев’яної церкви, за планом, виготовленим у Самборі. Будівництво велося старанням о. Григорія Живчина. 4 жовтня 1864 р. відбулося її освячення. У 1866 р. для неї закупили у золочівському василіянському монастирі іконостас, який був виконаний золочівським малярем Теодором у 1729 р. Церква відновлювалася у 1912 р.

У 1968 р. пошкоджена пожежею і відновлена мешканцями. Тепер це тризрубна одноверха будівля, увінчана на низькому четверику стін надопасання нави високим восьмериком, вкритим низькою цибулястою банею. [Насправді церка знищена дощенту, лишилась тільки траса фундаменту. Опис стосується каплиці св.Лазаря. – М.Жарких, 8.12.2007 р.]

На цвинтарі в селі була мурована каплиця св. Лазаря з 19 ст.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 466.