Копальна вул.

Від вул.Личаківської догори до залізничної станції Личаків простяглася вулиця Копальна, яка називається так із 1871 року. Вона має декілька особняків і дев’ятиповерховий багатоквартирний будинок (№ 6), споруджений наприкінці 1960-х. У неіснуючому тепер будинку за адресою вул. Копальна, № 1 у 1950-х була неповна середня школа № 64 з російською мовою викладання.

Копальна завершується вулицею Станція Личаків, яка має цю назву з 1955 року. Під № 2 – залишки будівлі залізничної станції, зараз тут квартири, під № 1 – багатоквартирний дев’ятиповерховий будинок кінця 1960-х.

Залізнична станція Личаків на початку ХХІ століття практично не функціонує. У 1970-х роках улітку звідси ходили електрички до Комсомольського озера (тепер Винниківське), однак цей маршрут швидко закрили.

Джерело: “”, 27 квітня 2007 року, № 73 (143)