2010 р. До Держкультурспадщини не надходив проект забудови пл. Міцкевича, 9 у Львові

Дата: 21.05.2010

Матеріали стосовно забудови ділянки на пл. Міцкевича, 9 на розгляд і погодження до Державної служби з питань національної культурної спадщини не надходили, – про це 20 травня повідомив кореспондент ЗІКу. Інформація про те, що Держкультспадщини не розглядала й не погоджувала проектної документації забудови ділянки на пл. Міцкевича, 9 міститься у листі першого заступника голови Держкультурспадщини Я. Я. Дігтяра у листі № 22-1216/21 від 27.04.2010 р., що надійщов на адресу ЦППД «СІМ», який надсилав запити до голови Держкультурспадщини, головного архітектора м. Львова та генерального директора Universal Development & Construction Holding, де просив повідомити, чи проходив проект відкрите обговорення та погодження в органах архітектури та містобудування, а також у Держкультурспадщині.

Нагадуємо, що 22 березня 2010 р. ЗІК опублікував інформацію про те, що на сайті забудовника була розміщена візуалізація споруди, яка має постати на місці розібраної пам’ятки архітектури на залишках високого муру у Львові. Там же Universal Development & Construction Holding подавав концепцію, опис і планування готелю на пл. Міцкевича, 9.

Начальник управління архітектури, головний архітектор м. Львова п. Криворучко у листі № 2401-2вих-89 від 8.04.2010 р. повідомляє, що матеріали, розміщені на вказаному сайті, не розглядались органами архітектури та містобудування ЛМР.

Окрім того, пише п. Криворучко, 30.05.2008 р. рішенням виконкому № 534 «Про проектування та будівництво ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» готельно-адміністративного комплексу з підземною автостоянкою на пл. Міцкевича, 9» та внесеними 30.01.2009 р. рішенням виконкому № 29 до нього змінами, розглядались проектні пропозиції, відмінні від поданих на згаданому сайті.

Але не менш цікаво й те, що попередньо Юрій Криворучко стверджував, що він взагалі не бачив жодних проектів на пл. Міцкевича, 9. Тому лишається невідомим, коли він казав правду.

Нагадаємо також, що коли торік у серпні ЗІК повідомляв, що поряд із «Укрсоцбанком» на пл. Міцкевича у Львові має постати готель, то директор ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» Роман Шпирка стверджував, що ескізний проект вже поданий на затвердження до Львівської міськради. Потім казав, що то був внутрішній документ, а тепер перспективи будівництва воліє не коментувати жодним чином. Однак чомусь стверджує, що не зустрічав в Інтернеті жодних зображень майбутнього готелю.

Із цього затяжного листування вилущується один позитивний результат: проектні пропозиції таки були, оскільки їх у попередні роки розглядав дуже дієвий орган – виконком Львівської міськради!

Довідка ЗІКу

Готель Novotel на пл. Міцкевича у Львові мав стати пріоритетною прем’єрою бренду «Аккор Груп» в Україні. На ділянці загальною площею 1,090 м2 під забудову відвели 1,067 м2, де до 2012 року мав постати готель на шість поверхів, загальною площею 7,780 м2. UDC Holding передбачав у готельному комплексі підземні стоянки, респектабельні номери, кафе та конференц-зал.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»