Оборонні мури з наріжними баштами, зведені в 1606 – 1610 рр., оточують трапецієподібне в плані монастирське подвір’я площею близько 0,92 га. Загальна довжина мурів – близько 410 м, товщина -1,3..1,5 м, висота – 3..8 м. Матеріал мурування – камінь-піщаник, а у верхній частині (починаючи з напіввалу під фризом) – з жолобчастої цегли. Верх оборонних мурів по всьому периметру оперезаний карнизом, фриз якого прикрашено виразним двоколірним (чорний з білим) орнаментом, виконаним у техніці сграфіто. Фігурне завершення мурів складається з зубців типу “ластівчин хвіст”, які чергуються з напівовалами.

Роги мурів підсилені чотирма шестикутними двоярусними оборонними баштами, призначеними для флангового обстрілу вздовж мурів. Бійниці в баштах мають вигляд перевернутої замкової щілини. Башти увінчано ренесансним аттиком з фігурі Іим завершенням. Фриз карнизів 1-го і 2-го ярусів башт, як і оборонні мури, оперезує стрічка геометричного двоколірного (чорний з білим) орнаменту, виконаного в техніці сграфіто.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 207.