Мюнхен для українця (Краєзнавчий цикл)

Місто у підніжжя Альп, яке у багатьох асоціюються лише з Октоберфестом та пивом. Якщо трохи подумати можна пригадати ще сумнозвісну Мюнхенську змову, а свідомі читачі згадають, що саме тут поховано Степана Бандеру. Проте мало хто в Україні знає, що Мюнхен – місто побратим Києва – це наступна після Львова, Кракова та Праги столиця української еміграції, місце де і сьогодні квітне українське життя. Адже наразі це трете за величиною місто Німеччини продовжує виконувати роль столиці українства в цій країні. А ще це один з світових центрів мистецтва, місце народження нових мистецьких напрямків та розквіту неповторного стилю сецесії та багато-багато іншого. На його вулицях і в його історії ми можемо знайти багато прямо чи опосередковано пов’язаного з Україною, а також познайомитися з історією винекнення та становлення української спільноти в Баварії. Зважаючи на що запрошую вас прогулятися Мюнхеном для українця. В цій частині старовинними вуличками ми попрямуємо просто вглиб століть.

Науковий співробітник національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»

Парнікоза І. Ю.