Медведівці с

Перша згадка у 1557 році — як Medwefalwa, у 1570 — Meduefalua, як Fagyalos у 1904.

Довідка у Вікіпедії:

Балагурі Е.А. Бронзовий скарб з поселення кінця епохи бронзи і раннього заліза біля с.Медведівці Мукачівського району Закарпатської області. – “Тези доповідей і повідомлень наукової сесії, присвяченої 20-річчю завершення возз’єднання українських земель в єдиній Українській Радянській державі”, Ужгород, 1965 р., с. 98 – 99.

Хата із с.Медведівці Мукачівського р-ну Закарпатської обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.

Комора із с.Медведівці Мукачівського р-ну Закарпатської обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.

Стайня із с.Медведівці Мукачівського р-ну Закарпатської обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.

Пивниця кін. 19 ст. із с.Медведівці Мукачівського р-ну Закарпатської обл. в Музеї народної архітектури України у Києві.