Церква св.Дмитра (стара)

Соколики Гірські. Церква Св. Дмитра

Дерев’яна церква, зведена в 1791 році громадським коштом. У 1817 році її частково перебудували, а в 1819 і 1853 роках – ремонтували. Це була тризрубна триверха будівля бойківського типу. Прямокутні зруби – ширший нави й вужчі вівтаря та бабинця – вінчали восьмибічні наметові верхи на низьких восьмериках (над навою – з одним четвериковим заломом). Оточувало споруду спільне піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів. Широкі коші розділяли верхи. У східнії! частині вівтаря була внутрішньо виділена ризниця. Вузькі хори тягнулися вздовж західної стіни нави. Знищена під час Другої світової війни.

Слободян В. Церкви України; Перемиська єпархія. – С. 686.

Він же. Церкви Турківського району. – С. 145-150.