Городище с

Історичні адміністративні поділи

Городище знаходилось по дорозі до с.Рудницьке, за 2 версти на південь [захід ?] – було видно рови й вали [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Воно ще раз описане у с.Рудницьке.

Церква Успіння перетворена з уніатської на православну в 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 24, 62; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 246]. Була дерев’яна церква Успіння (невідомого часу побудови) – розібрана у 1850 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 785].

Довідка у Вікіпедії:

Вітряк із с.Городище Піщанського району Вінницької області в Музеї народної архітектури України у Києві.