Церква Вознесіння

Дерев’яна церква Вознесіння 18 ст., 1798 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 155].

18. c.Поляни Румунія. Мармороська обл. (Марморощина). Церква Вознесения Господнього, XVIII ст., перебудова 1798 p., майстер Дан Іван з Кухні. Мармороського типу.

Прямокутні рівноширокі нава і бабинець та вужчий гранчастий вівтар вкриті схилими дахами (над вівтарем з нижчим гребенем). Над бабинцем, до якого прилягає відкритий ґанок, здіймається вежа-дзвіниия, завершена дзвонястою банею.