Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 800:522 піксел

Дерев’яна церква Покрови 19 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 75].

Приборівка. Дерев.церква: орієнтація вівтаря 108°, до головної вулиці – А1, в центрі села. Спостереження М.І.Жарких, 13 липня 1996 р.

31 липня 2007 р. блискавка влучила у церкву Покрови, збудовану в 1905 р. Виникла пожежа на площі 150 кв. м, згоріла частина споруди, церковні речі та вівтар. Пожежа зліквідована відділеннями пожежної охороно МЧС, жертв та потерпілих немає.

Джерело: газета “Обзор”, 1 серпня 2007 р.

Дата: 31.07.2007

Пожежа в храмі Української православної церкви «Покрови божої матері», який знаходиться у селі Приборівка Липовецького району Вінницької області, виникла ввечері 30 липня через попадання грозового розряду в будівлю храму. Внаслідок пожежі знищено 150 квадратних метрів будівлі, церковне начиння та вівтар. Жертв та постраждалих немає. Про це повідомляє УНІАН.

Над ліквідацією пожежі працювали три відділення Державної пожежної охорони МНС. На місці події також працювала оперативна група Головного управління МНС у Вінницькій області.

Храм «Покрови божої матері» у селі Приборівка збудували 1905 року.