1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

м. Рава Руська.

Жовківський.

Церква св. Юрія. 1846.

Перша дерев’яна церква була збудована громадським коштом у 1612 р. У 1716 р. постала наступна дерев’яна тризрубна триверха будівля, яка простояла до 1812 р. Розпочате у цьому ж році спорудження мурованого, хрещатого в плані храму було припинене по закладанні фундаментів. У 1846 р. будівництво відновилося за новим проектом і на переробленому фундаменті. Однонавова мурована споруда, увінчана ліхтарем з маківкою на двосхилому даху, освячена у 1849 р. Зберігся різьблений і золочений іконостас з іконами XIX ст. 12 вересня 1937 р. посвячена після обнови і малювання, проведеного старанням о. А. Твердохліба. Малювання церкви розпочав ще у 1926 р. Юрій Магалевський, але смерть мистця перервала цю роботу. Її продовжив і закінчив Юліан Буцманюк.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3, c. 167.

«Український Бескид». – Перемишль – Львів, 1937, № 40.